ÚJ WEBOLDAL

Vitézlő archívum

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

VII. VITÉZLŐ TELJESÍTMÉNYTÚRA 2012

Jó hangulatú, változatos teljesítménytúra az Aggteleki Karszt peremén a Cserehát és a Rudabányai-hegység tájain.

Időpontja: 2012. április 27-29. (péntek-vasárnap)
Rajt-cél helyszíne: Apáczai csere János Általános Iskola (Szendrő, Petőfi tér 1-3.)

 

A hagyományoknak megfelelően 2012. április 27-29-e között immár VII. alkalommal kerül megrendezésre a Vitézlő teljesítménytúra a Szendrői Természetjáró Szakosztály szervezésében. Újdonság, hogy idén a Vitézlő a „Lépéssorozat” az egészségesebb életért, az Edelényi Kistérség egészségre nevelő és formáló programjának a kiemelt nagyrendezvénye lesz, így az egészséges életmód szellemében fog eltelni.
 

Gyalogos és futó távok: 15, 25, 35, 50 km, kombinált táv, 22 km gyaloglás és 3 km evezés a festői szépségű Rakaca-tavon.

Kerékpáros távok: 50 és 80 km.

Kiegészítő rendezvények:
2012. április 27. péntek: Esti Tekergés Teljesítménytúra 10 km
2012. április 29. vasárnap: Aggteleki barlangtúra, Gyalogos túra az Ördög-gáthoz, Köleséri Tanösvényt bemutató túra, Kenuzás a Rakacai-tavon, Kenuzás a Bódván, Kerékpáros és gyalogos túra Szádvárhoz
 

MISKOLC TÚRAMOZGALOM 2012

IGAZOLÓ LAP LETÖLTÉS

 

Megjegyzés az összes távhoz:

Ajánlott turista vagy kerékpáros térkép: Aggteleki karszt és környéke turistatérkép, Gömör – Tornai Karszt és Cserehát turista atlasz
A rajt megközelítése: a vonattal érkezők Szendrő – Felső, a busszal érkezők Szendrő Fő tér megállóhelyeknél szálljanak le. A városban szervezők és útbaigazító táblák segítenek megtalálni a rajthelyet.

Nevezési díj kedvezmények: TTT, MTSZ MSTSZ tagoknak és a Magyar Turista Kártyával rendelkezőknek a nevezési díjból 200 Ft kedvezmény. Ugyanez a kedvezmény érvényes a 15 fő fölött érkező általános és középiskolás iskolás csoportokra.
 

Internetes előregisztráció esetén 100 Ft kedvezmény biztosítunk a résztvevőknek (előregisztráció 2012. április 26. 23:00 óráig).


A két kedvezmény össze nem vonható, a kedvezőbb feltétel érvényesíthető!

Útvonal: Az idei távok a közkedvelt ellenőrzőpontok mellett új pontokkal is bővülnek, új településeket és látnivalókat is érintenek a távok. Megteremtjük azon lehetőséget is, hogy aki szeretne az 50 km kerékpározást követően a kombinált 25 km gyalogos és kenus távon is elindulhasson.

Díjazás (gyalogos túrázók részére): Távonként és nemenként az első helyezettet és a 13. befutót díjazzuk. A túrán résztvevő legfiatalabb és legidősebb 1-1 résztvevőt külön díjazzuk. Fotópályázat, videó pályázat és túraleírás pályázat is meghirdetésre kerül. Vándorserleget osztunk 5 kategóriában (általános iskola, középiskola, felsőoktatási intézmény, túraszakosztály, munkahelyek). A jelmezben induló túrázókat külön díjazzuk. A túra végén tombolahúzás várja a célba érkezőket, melyen újabb ajándékok kerülnek kiosztásra. A díjakat mindenki a helyszínen személyesen veheti át. A díjazottak április 29. éjfélig felkerülnek a weboldalra.

Háziállatok is indulhatnak a túrán. A háziállatokért minden esetben az állat gazdája vállalja a felelősséget.

Szállás információ: Többféle szálláslehetőséget tudunk biztosítani a túrát megelőző és a túrát követő éjszakára egyaránt. Apartman házaknál, falusi turizmus szálláshelyein csak előzetes jelentkezés alapján tudunk szállást biztosítani korlátozott számban. Árat a regisztrációkor lehet pontosan megtudni. Tornateremben, illetőleg tornacsarnokban saját felszereléssel történő szállás korlátlan számban biztosított a Szendrői Általános Iskolában (Szendrő, Petőfi tér 1-3). A szállás díja 500 Ft/fő/éj. Előregisztráció esetén a szállás díja 400 Ft/fő/éj.

 

Szeretettel várunk minden kedves túrázni vágyót!

 

Az idei Vitézlő az egészségre nevelés szellemében zajlik a Lépéssorozat az egészségesebb életért program keretében:

http://www.lepessorozat.hu/

 

Rajt: Apáczai Csere János Általános Iskola

 

 
Nagyobb térképre váltás

 

__________________________

Kulcsszavak: Vitézlő, Szendrő, teljesítménytúra 2012, Apáczai Csere János Általános Iskola, Szendrő város, Vitézlő teljesítménytúra, Vitézlő Szendrő, Borsod Abaúj Zemplén megye, Szendrői Természetjáró Szakosztály, Aggteleki karszt, Vitézlő túra, 7. Vitézlő

VII. VITÉZLŐ 2012
INFORMÁCIÓ
 
Díjazottak
Véleményfal
Vitézlő képgaléria
 
TÁVOK:
 
PÉNTEK
10 km esti tekergés
 
SZOMBAT
15 km A gyalog
15 km B gyalog
25 km gyalog
25 km kombinált
25 km terepfutó
35 km gyalog
50 km gyalog
50 km kerékpár
80 km kerékpár
 
VASÁRNAP
Általános információ

Köleséri Tanösvényt bemutató túra

Kenuzás a Rakacai-tavon

Kenuzás a Bódván
Kerékpáros és gyalogos túra Szádvárhoz

Aggteleki barlangtúra
 
EGYÉB INFO:
Regisztráció menete
Vitézlő adatbázis
Támogatóink
Díjazás
Kontaktok
Előregisztráció
Szállás
Vándorserleg
 
PÁLYÁZATOK:
Fotópályázat
Leíráspályázat
Kandikamerás pályázat
 
Pályázatok

   

   

 

Szendrői Természetjáró Szakosztály