SZENDRŐI TERMÉSZETJÁRÓ SZAKOSZTÁLY

Szolgáltatásaink

A Szendrői Városi Sport és Szabadidő Klub Természetjáró Szakosztálya a következő szolgáltatásokat kínálja a Szendrőbe és a környékre látogatók részére:

Túravezetés

Túravezetést vállalunk Borsod – Abaúj – Zemplén megyében (Cserehát, Aggteleki-karszt, Bükk, Zempléni –hegység) valamint Szlovákia területén, a Gömör-Tornai-karszton és az Alacsony Tátrában. A szolgáltatás magába foglalja igény szerint: útvonaltervezés, útvonalleírás készítése, szakképzett túravezető biztosítása, túrával kapcsolatos adminisztratív teendők, szervezési feladatok.

Idegenvezetés

Idegenvezetést vállalunk Borsod – Abaúj – Zemplén megyében (Cserehát, Aggteleki-karszt, Bükk, Zempléni –hegység) valamint Szlovákia területén, a Gömör-Tornai-karszton és az Alacsony Tátrában. A szakképzett idegenvezetők ismertetik a megtekintett útvonalon fellelhető természeti és kulturális értékeket, a kapcsolódó történelmi hátteret, a helyi érdekességeket és hagyományokat. Igény szerint előzetes egyeztetés után a Szakosztály programtervet is összeállít.

Kenuzás, kenubérlés

A vízitúrázás, kenuzás iránt érdeklődők számára a Szakosztály kenuzási lehetőséget biztosít a Rakaca-víztározón. Igény szerint a vízre szállás előtt a szükséges alapismeretek oktatása és bemutatása. A kezdő kenuzókkal közös lapátolás. Előzetes egyeztetést követően a Szakosztály túrakenui és a hozzájuk tartozó felszerelések (4 db 3 személyes kenu, 18 db kenulapát, 12 db mentőmellény) gyakorlott kenuzók részére bérelhetők. Elsősorban a Rakaca-víztározón, de igény szerint a Szendrő környékén lévő természetes és mesterséges vizeken történő használatra is. A szolgáltatás igénybevételének alapfeltétele az úszástudás.

Táborszervezés, céges rendezvény, hosszú hétvégi programszervezés

A Szakosztály több napos komplex programszervezést is vállal családok, baráti társaságok, munkahelyi, iskolai csoportok részére az Edelényi kistérségben. Tapasztalattal rendelkezünk általános és középiskolás gyermekek egész hetes táboroztatásában, illetve céges csapatépítő hétvégék szervezésében.

A szolgáltatás tartalma: szabadidős és kulturális, esetenként tematikus programok összeállítása és lebonyolítása, sportprogramok szervezése (gyalog-, és kerékpártúra, kenuzás, barlanglátogatás), igény szerint a kapcsolódó szolgáltatások megszervezése (szállás, étkezés, utazás). Az Edelényi kistérségben számtalan elszigetelt kicsiny település is megbújik a csodálatos természeti környezetben, magába rejtve történelmi és kulturális értékeit, a hagyományos népi életmód ma is élő emlékeit. A több napos programok keretében az érdeklődők felfedezhetik a térség rejtett értékeit is.

Kitűző készítés

A Szakosztály a fenti szolgáltatásaihoz kapcsolódóan, illetve független megrendelésre is vállal kitűző készítést kétféle méretben: 10mm-es kör alakú és 16*10 mm-es téglalap alakú formában. Igény szerint a kitűző megtervezését is biztosítjuk (grafika, felirat, fénykép alapján), de előre megtervezett ötlet alapján is készítünk jelvényeket.

Túraeszközök bérlése

Különféle tájékozódási és navigációs eszközök bérlésére (GPS, iránytű, laptájoló, katonai tájolók, térképek). Térképek: Borsod – Abaúj – Zemplén megye tájegységei, valamint Szlovákiában a Szlovák-karszt és az Alacsony Tátra. Szendrő közelében található területek bejárásához GPS koordinátákat is tudjunk biztosítani.

Szolgáltatások ellentételezése

Szolgáltatásaink árai önköltségi árak. Az egyes szolgáltatásokról számlát biztosítunk, a fizetés feltételei egyedi megállapodás részét képezik. A szolgáltatások honlapon feltüntetett árai hozzávetőleges díjtételek, melyeket az egyedi megállapodás keretében módunkban áll változtatni. Az árak bruttó módon kerülnek feltüntetésre.

Túravezetés, idegenvezetés – 2.000 Ft/óra
(Helyszíni kiszállás Szendrőből: 100 Ft/km)

Kenu bérleti díjszabása:

Időtartam 4 órás 1 napos
Kenuk száma összesen (ft) egységár (ft) összesen (ft) egységár (ft)
1 kenu 5000 5000 7500 7500
2 kenu 9000 4500 11000 5500
3 kenu 12000 4000 13500 4500
4 kenu 14000 3500 16000 4000

Szállítási díja a kenuknak: Szendrőből a Rakacai Víztározóhoz 5000 Ft, más helyszínre egyedi díjazás

Kerékpárkölcsönzés: 2.000 Ft/nap
Szállásdíj: 3.500 Ft – 4.500 Ft/éj/fő (közvetített szolgáltatás)
Étkezési díj: 3500 Ft-tól/fő/nap (közvetített szolgáltatás)
Kitűző készítés: 150 – 200 Ft/db
Jelvény grafikai munkálatai: 8000 Ft/grafika

Amennyiben valamelyik szolgáltatásunk felkeltette érdeklődését, kérjük, jelentkezzen az alábbi elérhetőségeken a további részletekért!

Levelezési cím: 3752 Szendrő Part út 13.
E-mail: info@szendroitura.hu
Tel.: 20/521-05-36; 20/397-46-84

Szendrői Természetjáró Szakosztály