XV. VITÉZLŐ TELJESÍTMÉNYTÚRA 2022

10 km kenu táv

3. alkalommal lehet ezt a távot választani, ahol „csak” kenuzni kell! Nevezés, regisztráció a Szendrői Általános Iskolában. Ezt követően saját autókkal, vagy a szervezők által biztosított kisbusszal jutnak ki a résztvevők a Rakacai víztározóhoz, a stéghez, ahol a vízre szállásra sor kerül. A parkolás a stégnél a közút szélén történik. A nevezési díjban benne van a hajóhasználati díj is. Amilyen hajókkal rajthoz lehet állni: túrakenu, túrakajak. Előzetesen érdemes egyeztetni a szervezőkkel a hajó típusát tekintve.

Útvonal információk

Szendrői Általános Iskola > Rakaca víztároló stég

Időpont 2022. május 14. szombat
Az indítási idő 08.30-15.00 óra
Nevezési alapdíj (Ft/fő) 3000 Ft.
Nevezési kedvezményes díj (Ft/fő) 2500 Ft.
Előnevezési határidő 2022. május 12. csütörtök 20.00
Úthossz
10,0 km
Szint
0 m
Szintidő
3 óra
Túramozgalmak Ötpróba
Ötpróba pont 2 pont

Egyéb információk

A STÉG pontos helye: N48 27.031 E20 45.547

A vízre szállást a szervezők segítik. A stégnél sátor lesz felállítva öltözködés céljából. Csomagok megőrzésére elsősorban az iskolában a regisztráció mellett, a ruhatárban, de a stégnél is van lehetőség. Mosdó csak az iskolában a regisztrációnál biztosított, a stégnél NEM.

A távon úszni tudó személyek vehetnek részt, melyről a regisztráció során nyilatkozni kell. A vízre szállás csak megfelelő méretű mentőmellényben lehetséges. A vízfelszín tulajdonságai: a víztározóban nincsen sodrás, zátony stb. Szél esetében lehet csak számítani nehézségre a tovahaladásban. A szervezők a kenuk használatát illetően felvilágosítást adnak. Az Önök biztonsága érdekében mindenesetre javasoljuk, hogy legalább egy, némi kenus tapasztalattal rendelkező személy legyen egy hajóban.

A táv 10 km, mely a Rakaca-víztározó két alkalommal történő megkerülését jelenti, olyan formában, hogy a távon elhelyezett bójákat kell megkerülni. A táv megtételére 3 órát biztosítunk. Indulás a stégtől 8.00 és 14.00 között lehetséges saját hajókkal. Bérelt hajók tekintetében 3 turnusban történik a hajóegységek indítása 8.00 – 8.30 között, 10.30 – 11.30 között, valamint 13.30 – 14.30.

A két kör megtétele közben van lehetőség kikötni és frissítőt magukhoz venni a kenuzóknak. A kenuzás végén az iskolában történik az oklevél, a jelvény, a díjak átadása, valamint a vendéglátás. A visszaszállítást igény szerint szintén kisbusszal oldják meg a szervezők.