XV. VITÉZLŐ TELJESÍTMÉNYTÚRA 2022

80 km kerékpár táv

Az útvonal első 50 km-e megegyezik az 50km-es kerékpáros táv útvonalával. Az utolsó 30 kilométeren viszont még van lehetőség eltekerni Szalonnára, a Rakacai víztározó legtávolabbi pontjához Meszesre, és onnan visszakerekezni. A túra eleje szintekben erős, 4 nagyobb emelkedő leküzdése is feladat. Az utolsó 30 km lankás terepen halad. A Rudabánya-tó előtti szakasz murvás pár helyen, egyébként a többi rész viszonnyal jó állapotban lévő (vagy teljesen új) aszfaltos út. Az érintett települések Szuhogy, Rudabánya, Felsőkelecsény, Zubogy, Ragály, Imola, Kánó, Felsőtelekes, Szalonna, Meszes. A táj csodálatos, az autóforgalom kicsi. Ajánlani tudjuk nem túl gyakorlott kerekezőknek is. Azonban a 80 km nem rövid táv és a szint sem kevés főként a túra első felében.

A KRESZ betartása kötelező! Az útvonal nem zárt autók elől. Kiskorú, csak nagykorú felügyelete mellett indulhat a távon!

Útvonal információk

Szendrői Általános Iskola > Szuhogy > Rudabánya > Felsőkelecsény > Zubogy > Ragály > Imola > Kánó > Felsőtelekes > Rudapithecus > Szuhogy > Csehipuszta > Meszes > Szendrői Általános Iskola

Időpont 2022. május 14. szombat
Az indítási idő 08.00-11.30 óra
Nevezési alapdíj (Ft/fő) 3000 Ft.
Nevezési kedvezményes díj (Ft/fő) 2500 Ft.
Előnevezési határidő 2022. május 12. csütörtök 20.00
Úthossz
79,7 km
Szint
740 m
Szintidő
8 óra
Túramozgalmak Ötpróba
Ötpróba pont 3 pont
GPS-track letöltése Kattints ide a GPS-track letöltéséhez!

80 km kerékpár táv

Kerékpár bérlési lehetőség

Kerékpáros távok teljesítéséhez van lehetőség kerékpárok bérlésére. A bérleti díj 1500 Ft. áron történik. A bérlési szándékot kérjük az info@szendroitura.hu email címre jelezzék. A bérleti díj teljes összegét a Tanulj tesó alapítvány! kapja meg. Fizetés a helyszínen történik.
https://www.tanuljteso.hu/