XV. VITÉZLŐ TELJESÍTMÉNYTÚRA 2022

50 km kerékpár táv

Egy új útvonalon halad az 50 km-es kerékpáros táv. Számos helyen az elmúlt években új aszfaltréteg került az úttestre, így új lehetőségek nyíltak a környékbeli látnivalók kerékpáros bemutatására.  Szuhogy irányába indul a túra, majd innen gyakorlatilag egy kört tesz a táv: Rudabánya, Felsőkelecsény, Zubogy, Ragály, Imola, Kánó és Felsőtelekes településeket érintve a Telekesi kápolnánál találkozik az útvonal a gyalogos távokkal. Innen a Rudabányai-tóhoz kell lekerekezni, aszfalton, illetve murvás úton. Innen vissza, Szendrőbe vezet az útvonal. Több dombot is meg kell mászni a kerékpárral. 4 nagyobb emelkedő is van a távon több apróbb mellett, így nagy a szintemelkedés is. Cserébe több helyen is lehet kényelmesen gurulni a dombról lefelé. Ajánljuk akár nem gyakorlott kerékpározóknak is!

A KRESZ betartása kötelező! Az útvonal nem zárt autók elől. Kiskorú, csak nagykorú felügyelete mellett indulhat a távon!

Előregisztráció
Vitézlő adatbázis

Útvonal információk

Szendrői Általános Iskola > Szuhogy > Rudabánya > Felsőkelecsény > Zubogy > Ragály > Imola > Kánó > Felsőtelekes > Rudapithecus > Szuhogy > Szendrői Általános Iskola

Időpont 2022. május 14. szombat
Az indítási idő 08.00-12.00 óra
Nevezési alapdíj (Ft/fő) 2500 Ft.
Nevezési kedvezményes díj (Ft/fő) 2000 Ft.
Előnevezési határidő 2022. május 12. csütörtök 20.00
Úthossz
52,8 km
Szint
600 m
Szintidő
6 óra
Túramozgalmak Ötpróba
Ötpróba pont 2 pont
GPS-track letöltése Kattints ide a GPS-track letöltéséhez!

info@szendroitura.hu
50 km kerékpár táv

Kerékpár bérlési lehetőség

Kerékpáros távok teljesítéséhez van lehetőség kerékpárok bérlésére. A bérleti díj 1500 Ft. áron történik. A bérlési szándékot kérjük az info@szendroitura.hu email címre jelezzék. A bérleti díj teljes összegét a Tanulj tesó alapítvány! kapja meg. Fizetés a helyszínen történik.
https://www.tanuljteso.hu/

TÉRKÉP

50 km kerékpár táv térkép

SZINTTÉRKÉP

50 km kerékpár táv szinttérkép

VITÉZLŐ TÚRA 2022 TÁVOK