XVI. VITÉZLŐ TELJESÍTMÉNYTÚRA 2023

100 km kerékpár táv

A táv egészen a szlovák országhatárig elmegy északon. Útközben a hangulatos zsáktelepülésre Szögligetre tekerünk el. A település irányába tekerve szemünk elé tárul majd a Szádvár vár romjai. Hidvégardó felé kerekezve, pedig a felvidéki Torna vár romjait láthatjuk majd. Hidvégardón a vendégszerető helyiek a Gedeon kúriába fogadják majd a bringásokat. Délnek visszafelé indulva a Bódvalenkén lévő freskófalun visz az utunk Bódvarákóra. Bódvarákó vasárnap is program helyszín lesz. A Via ferrata ezen kis bájos település melletti sziklán lesz megtartva. Bódvarákóról Dobódélen keresztül Szalonnai román kori református templomig jutunk el. Innen a Rakacai víztározót kerüljük meg Meszes település érintésével. Innen a szendrői Joó tanyára tekerünk, ki ahol a vendégszerető háziak várják a túrázókat. Kell is a feltöltődés a vége előtt mert zárásként egy nagyobb szintes rész jön a Telekesi kápolnáig, azután már csak levezetés. Nagy kihívás lesz ezt a 100 km letekerni, de az apró települések varázslatos hangulata mindenkit magával fog ragadni ezt garantáljuk!

A KRESZ betartása kötelező! Az útvonal nem zárt autók elől. Kiskorú, csak nagykorú felügyelete mellett indulhat a távon!

Útvonal információk

Szendrői Általános Iskola > Szögliget > Hidvégardó > Bódvarákó > Szalonna > Meszes > Telekesi kápolna > Szendrői Általános Iskola

Időpont 2023. május 13. szombat
Az indítási idő 08.00-11.00 óra
Nevezési alapdíj (Ft/fő) 4000 Ft.
Nevezési kedvezményes díj (Ft/fő) 3500 Ft.
Előnevezési határidő 2023. május 11. csütörtök 20.00
Úthossz
99,3 km
Szint
460 m
Szintidő
9 óra
Túramozgalmak Ötpróba
Ötpróba pont 4 pont
GPS-track letöltése Kattints ide a GPS-track letöltéséhez!

100 km kerékpár táv

Kerékpár bérlési lehetőség

Kerékpáros távok teljesítéséhez van lehetőség kerékpárok bérlésére. A bérleti díj 1500 Ft. áron történik. A bérlési szándékot kérjük az info@szendroitura.hu email címre jelezzék. A bérleti díj teljes összegét a Tanulj tesó alapítvány! kapja meg. Fizetés a helyszínen történik.
https://www.tanuljteso.hu/