XVI. VITÉZLŐ TELJESÍTMÉNYTÚRA 2023

80 km kerékpár táv

A táv egészen a szlovák országhatárig elmegy északon. Útközben a hangulatos zsáktelepülésre Szögligetre tekerünk el. A település irányába tekerve szemünk elé tárul majd a Szádvár vár romjai. Hidvégardó felé kerekezve, pedig a felvidéki Torna vár romjait láthatjuk majd. Hidvégardón a vendégszerető helyiek a Gedeon kúriába fogadják majd a bringásokat. Délnek visszafelé indulva a Bódvalenkén lévő freskófalun visz az utunk Bódvarákóra. Bódvarákó vasárnap is program helyszín lesz. A Via ferrata ezen kis bájos település melletti sziklán lesz megtartva. Bódvarákóról Dobódélen keresztül egy hangulatos mellékúton térünk vissza Szendrőbe, hogy még egy kis hangulatos Galvács falucskába eltekerjünk. Az útvonalon nagyon kicsi szintemelkedések vannak. Az apró települések varázslatos hangulata mindenkit magával fog ragadni ezt garantáljuk!

A KRESZ betartása kötelező! Az útvonal nem zárt autók elől. Kiskorú, csak nagykorú felügyelete mellett indulhat a távon!

Útvonal információk

Szendrői Általános Iskola > Szögliget > Hidvégardó > Bódvarákó > Szalonna > Galvács > Szendrői Általános Iskola

Időpont 2023. május 13. szombat
Az indítási idő 08.00-11.30 óra
Nevezési alapdíj (Ft/fő) 3500 Ft.
Nevezési kedvezményes díj (Ft/fő) 3000 Ft.
Előnevezési határidő 2023. május 11. csütörtök 20.00
Úthossz
77,7 km
Szint
295 m
Szintidő
8 óra
Túramozgalmak Ötpróba
Ötpróba pont 3 pont
GPS-track letöltése Kattints ide a GPS-track letöltéséhez!

80 km kerékpár táv

Kerékpár bérlési lehetőség

Kerékpáros távok teljesítéséhez van lehetőség kerékpárok bérlésére. A bérleti díj 1500 Ft. áron történik. A bérlési szándékot kérjük az info@szendroitura.hu email címre jelezzék. A bérleti díj teljes összegét a Tanulj tesó alapítvány! kapja meg. Fizetés a helyszínen történik.
https://www.tanuljteso.hu/