SZENDRŐI TERMÉSZETJÁRÓ SZAKOSZTÁLY

Vitézlő túra 2022

Közhírré tétetik!

A hagyományoknak megfelelően benépesülnek a Szendrő környéki dombok egy tavaszi hétvégén, mikor a mozogni vágyók az ébredező természetbe teszik próbára magukat a Vitézlőn.

A rendezvény immár jubileumi 15. alkalommal kerül megrendezésre Szendrői Természetjáró Szakosztály szervezésében. Idén is a megszokott jó hangulattal, sok vidámsággal és újításokkal várunk mindenkit az eseményre!

Előregisztráció
Vitézlő adatbázis

Túra információk

Időpont:
2022. május 14. szombat

Rajt-cél helyszíne:
Apáczai Csere János Általános Iskola (Szendrő, Petőfi tér 1-3.)

Előregisztráció:
2022. március 20-tól nyílik meg az előzetes regisztrációs lehetőség!
Előnevezési határidő: 2022. május 12. csütörtök 20.00

Gyalogos és futó távok:
Ugyanazon útvonalon haladnak.
A távok hosszúsága: 10, 15, 25, 35, 50, 60 km.
A 10, 15, 25 km távokon kétféle útvonalból is választhatnak az induló Vitézek!

Kerékpáros távok:
50 és 80 km hosszúságúak országúton haladnak az útvonalak!

Túrakenus táv:
10 km a Rakacai-víztározón.

Kombinált táv:
22 km gyaloglást és 2 km kenuzást jelent a festői szépségű Rakaca-tavon.

Új lehetőség görkorcsolyás távok:
5, 10, 20 km távok egy aszfaltos körpályán Szendrő belterületén.

Kiegészítő rendezvények:
Vitézlő+ részletek később

VITÉZLŐ TÚRA 2022 TÁVOK

Indulj el a VITÉZLŐN, elnyűtt testből VITÉZ LŐN!

Nevezési díj és kedvezmények

Táv Alapdíj Táv Alapdíj
10 km A és B 2000 Ft. 25 km kombinált 4000 Ft.
15 km A és B 2000 Ft. 10 km kenus 3000 Ft.
25 km A és B 2500 Ft. 50 km kerékpár 2500 Ft.
35 km 2500 Ft. 80 km kerékpár 3000 Ft.
50 km 3000 Ft. 5 km görkorcsolya 2000 Ft.
60 km 3000 Ft. 10 km görkorcsolya 2500 Ft.
    20 km görkorcsolya 3000 Ft.

Minden távra külön regisztráció szükséges.
Amennyiben több távon szeretne indulni vegye fel a szervezőkkel a kapcsolatot az info@szendroitura.hu email címen, hogy egyedileg segítsenek a különböző távok sorrendjének kialakításában.

Kedvezmény mértéke 500 Ft,

 • aki előzetesen regisztrált a weboldalunkon keresztül és a nevezési díj ellenértéke május 12-ig megérkezett a Szendrő Városi Sport és Szabadidő Klub Egyesület Takarékbank-nál vezetett 55600112-10009921–00000000 számlájára, a közlemény rovatban a nevező nevével és választott távjával.

Az előnevezésre befizetett nevezési díjat nem áll módunkban visszafizetni a magas banki költségek miatt. Amennyiben az előnevező nem tud részt venni a túrán a nevezési díja a 2022. október 1-én megrendezésre kerülő Szendrő körül gyalogszerrel túrán felhasználható, vagy más túrázónak átruházható. A nevezési díj átadását az esemény előtt emailben szükséges jelezni, hogy kinek a nevezési díját kire kívánnak átadni.

Kedvezmény mértéke 500 Ft, amennyiben az alábbiak közül bármelyik érvényes rá:

 • ÖTPRÓBÁZÓ – ötpróba azonosítóját a előregisztrációkor megadja, illetve helyszíni nevezés esetén helyszínen a regisztrációs lapjára felírja.
 • DEACATHLON kártyával rendelkezik – azonosítóját az előregisztrációkor megadja, illetve helyszíni nevezés esetén helyszínen a regisztrációs lapjára felírja.
 • MAGYAR TURISTA kártyával rendelkezik – azonosítóját az előregisztrációkor megadja, illetve helyszíni nevezés esetén helyszínen a regisztrációs lapjára felírja.
 • TEKA kártyával rendelkezik – azonosítóját az előregisztrációkor megadja, illetve helyszíni nevezés esetén helyszínen a regisztrációs lapjára felírja.
 • NE PÁNIKOLJ SPORTOLJ! klub tagja – kuponkódot az előregisztrációkor megadja, illetve helyszíni nevezés esetén helyszínen a regisztrációs lapjára felírja.
  Részletek: https://www.facebook.com/tamas.rita.ne.panikolj.sportolj

Példák nevezési díj kiszámítására:

 • 15 km A távon nevez a túrázó. Nem előregisztrált és nincs kedvezményre jogosultsága 2000 ft.
 • 15 km A távon nevez a túrázó. A helyszínen nevez és Ötpróbázó a kódját megadja. 500 ft kedvezményt kap 1500 ft fizetendő.
 • 15 km A távon nevez a túrázó. Előnevezett a nevezési díját átutalta határidőben. Más kedvezményre nem jogosult. 500 ft kedvezményt kap 1500 ft fizetendő.
 • 15 km A távon nevez a túrázó. Előnevezett a nevezési díját átutalta határidőben. Ötpróbázó a kódját megadja. 1000 ft kedvezményt kap 1000 ft fizetendő.

Csoportos kedvezmények:

Közoktatásban részesülő iskolai csoportok (legalább 10 fő) számára kedvezményes csoportos nevezési lehetőséget biztosít, mely esetben a kedvezmény mértéke 50% a teljes árú nevezési díjból.
Előzetes jelentkezés szükséges az oktatási intézmény megnevezésével és az intézményből a kapcsolattartó adatainak megírásával az info@szendroitura.hu email címre.
Jelentkezési határidő: 2022. május 7.

Családok számára kedvezményes nevezési lehetőséget biztosít, mely során 2 felnőtt nevezési díjának megfelelő összegért további 2 vagy 3 gyermeke részt vehet a rendezvény megadott versenyszámában.
Előzetes jelentkezés szükséges a család 18 év fölötti kapcsolattartó tagjának adatainak és a családban résztvevő személyek nevének megírásával az info@szendroitura.hu email címre.
Jelentkezési határidő: 2022. május 7.

Bármilyen nem közoktatásban részt vevő csoport, túraszervezet, munkahelyi csoport esetében kedvezményt tudunk amennyiben a csoport létszáma minimum 20 fő és az info@szendroitura.hu email címre előzetesen a csoport kapcsolattartója jelentkezik.
Jelentkezési határidő: 2022. május 7.

Előzetes nevezés/jelentkezés

2022. március 20-tól nyílik meg az előzetes regisztrációs lehetőség!
Előnevezési határidő: 2022. május 12. csütörtök 20.00

Előregisztráció jelentősége:

A túrázó számára a túra napján egyszerűbb, gyorsabb rajtolás, 500 Ft kedvezmény, a szakosztály számára minden kedves előregisztráló túrázó a túra sikeresebb lebonyolítását segíti elő, ezért külön köszönjük. Természetesen az a kedves túrázó aki nem előregisztrált a weboldalon, a helyszínen regisztrálhat illetve nevezhet a túrán.

A rajtnál természetesen van lehetőség az indulási távot módosítani, ezt azonban mindenképpen jelezni kell a szervezőknek a helyszínen a regisztrációs lapon és szóban is!

A Kombinált táv esetén valamint a kenuzási lehetőségét csak az előzetes regisztráltaknak tudjuk az indulását teljes mértékben biztosítani a szűkös kapacitások miatt.

Az étkezési lehetőséget is csak a regisztráltak számára tudjuk teljes mértékben biztosítani a főzési kapacitások előzetes tervezése miatt.

Túramozgalmak

Ötpróba eseménysorozat része a Vitézlő!
Az esemény hivatalos honlapja: https://otprobaparizsba.hu/

A túra egyes állomáspontjai a Bebek Portya jelvényszerző túramozgalom részét képezik.
Bebek Portyáról részletesebben: https://szendroitura.hu/bebek-portya/

Díjazás

Minden teljesítő oklevelet, kitűzőt, kap a túra végén. Az esemény értékelő lapját kitöltőket tombolaszelvényben részesítjük. Az egyes ellenőrző pontokon meglepetések. A túrát követően vendéglátás és a túra során az ellátást a mindenkor érvényes járványügyi szabályok szerint tudjuk biztosítani.

Legjobb, legszerencsésebb egyéni és csoportos indulók külön díjakat kapnak. Pályázatokon is részt vehetnek a túrán indulók, melyeken további nyeremények zsebelhetők be.

Megjegyzés az összes távhoz

Térkép: Gömör – Tornai Karszt és Cserehát turista atlasz (Javasolt a 2015-ös kiadás)

A túraútvonalak változás jogát fenntartjuk az esetleges előre nem látható külső körülmények változása miatt. Az esetleges változásokról a weboldalon mindenképpen értesítünk mindenkit.

A rajt megközelítése: a vonattal érkezők Szendrő – Felső, a busszal érkezők Szendrő Fő tér megállóhelyeknél szálljanak le. A városban szervezők és útbaigazító táblák segítenek megtalálni a rajthelyet. Rajt és a cél helyszíne minden esetben a Szendrő Petőfi tér 1. Apáczai Csere János Általános Iskola a szendrői Római Katolikus Templom mellett.

Útvonalak GPS koordinátái előre letölthetők a weboldalról.

Háziállatok is indulhatnak a túrán. A háziállatokért minden esetben az állat gazdája vállalja a felelősséget. Amennyiben a túrán a nevezése megtörténik, akkor szerepel az adatbázisban jogosult oklevélre, és jelvényre.

Szállás

Többféle szálláslehetőséget tudunk biztosítani a túrát megelőző (péntek) és a túrát követő (szombat) éjszakára egyaránt.

Apartman házaknál, falusi turizmus szálláshelyein, melyek elérhetőségei a rendezvény előtti hónapokban folyamatosan bővül. Kérjük a szállásadóknál történő bejelentkezést időben tegyék meg a korlátozott kapacitás miatt.

A Covid miatti pandémia helyzet következtében ez évben nem tudunk tornatermi szállás lehetőséget biztosítani.

Szállásokkal kapcsolatos bővebb információ:
Antalné Fóris Irma
antalneforisirma@freemail.hu
06-70-374-0775

Ötpróba

Felejthetetlen élmény négyévente a magyar olimpikonokért szurkolni. A saját életedben elért kisebb-nagyobb sportsikerekkel viszont akár naponta átélheted a győzelem érzését. Mert nem lehet ugyan mindenki olimpikon, de önmagával bárki képes megküzdeni. Az Ötpróba Program célja, hogy egyre több ember életében váljon mindennapos örömforrássá a sport.

Az esemény hivatalos honlapja: https://otprobaparizsba.hu/

A 2024-es Párizsi olimpiáig tartó Ötpróba országszerte számos sportrendezvénnyel várja a tartalmas, aktív kikapcsolódásra vágyó amatőr sportolókat. Ezeken az eseményeken az Ötpróba keretében jelenleg nyolc sportágban próbálhatod ki teljesítő képességed határait:

 • túrázás
 • futás
 • országúti kerékpározás
 • evezés (kajak-kenu)
 • görkorcsolyázás
 • hegyi kerékpározás
 • úszás
 • via ferrata

Minden sportteljesítményért pont jár és az alábbi pontok összegyűjtése után garantált tárgyi eszköz jutalmakban részesülnek a sportolók.

 • 15 pontért: kompressziós sportzokni
 • 30 pontért: futó felső
 • 45 pontért: futó rövidnadrág
 • 60 pontért: ötpróba melegítő
 • 80 pontért: kulacs
 • 100 pontért: tornazsák
 • 120 pontért: válltáska
 • 150 pontért: póló
 • 180 pontért: széldzseki

Mit kell tenni!

 • Aki már Ötpróbázó ne feledd megadni az Ötpróba azonosítódat! Ezzel 500 ft nevezési kedvezményre leszel jogosult!
 • Aki még nem Ötpróbázó az jelentkezzen most egy mozdulattal!
 • Aki hozzájárul, hogy az adatait az Ötpróba szervező csapatának továbbítsuk, azok a rendezvényen történő részvétel után automatikusan ötpróbázóvá válik és a teljesítménye után megkapja a pontjait és az Ötpróba azonosítóját.
 • A Vitézlő nevezőinek nem kell megfizetni az Ötpróba nevezési díját 1000 ft-ot, és meg lesz az ötpróba regisztrációd is.
 • Ne feledd csak annyi dolgod van, hogy az előregisztrációnál hozzájárulsz az adatok továbbításához.
 • Az Ötpróba 1000 ft regisztrációs díját megspórolod és a vasúti menetkedvezményt is már igénybe tudod venni.
 • A Vitézlőn az Ötpróba kedvezményt még nem tudod érvényesíteni a nevezési díjból, de már a következő túránkon a Szendrő körül gyalogszerrel eseményen az Ötpróba kedvezményre is jogosulttá válsz!

Gyertek vonattal…

Az idei Vitézlő túraprogram az Ötpróbasorozat részét képezi.
Ennek köszönhetően a Máv – Start Zrt. 50%-os vasúti kedvezményt biztosít.

A kedvezményt a következő módon lehet igénybe venni:

 • Az induló állomás és Szendrő – Felső között megváltja a túrázó a menetjegyét.
 • A pénztárnál az utasnak másodosztályú 50% alkalmi menettérti jegyet kell kérni a rendezvény helyszínére, oda útban más teendő nincs.
 • A rendezvény helyszínén a menetjegyet le kell bélyegeztetni (ÖTPRÓBA 2022 PECSÉT) a szervezőkkel, visszaútban ezt fogja ellenőrizni a jegyvizsgáló.

A különböző pótjegyekre ez a kedvezmény nem vonatkozik!
Bővebb tájékoztatást az info@szendroitura.hu email címre írt kérdésekre tudunk adni.

Így gyakorlatban minden résztvevő féláron tud utazni.

A szervezők a Szendrő – Miskolc szakaszon igyekeznek minél nagyobb vonat kapacitást kérni a Máv – Start Zrt-től, a minél kényelmesebb utazás elősegítéséért. Ennek részleteiről adunk tájékoztatást a túra előtt napokban.

Akik tehetik válasszák a tömegközlekedést, használják ki ezt a kedvezményt!

Bebek Portya

A Bebek portya célja, egyrészt, hogy a Bebekek nyomán mindenki felfedezhesse Szendrő és környéke természeti és kultúrtörténeti értékeit egy kellemes túrával egybekötve, másrészt a térség turisztikai kínálatának bővítésével szeretnénk hozzájárulni a desztináció népszerűsítéshez. A Bebek portya még fejlesztés alatt áll, de igyekszünk minél több érdekes és hasznos információval szolgálni a természet és történelem szerelmeseinek.

A Bebek portya elnevezésű túramozgalom jellegzetessége, hogy az általunk megjelölt látványosságokat bármilyen sorrendben fel lehet keresni, illetve tetszőleges idő alatt lehet teljesíteni. A túra során ajánlott „Az Aggteleki-karszt, a Szlovák-karszt és a Cserehát”’ c. turistaatlasz és útikönyv használata.

Bővebben: https://szendroitura.hu/bebek-portya/

Díjazás

Minden teljesítő jutalma a célba érkezéskor:

A túra végén tombolahúzás várja a célba érkezőket, melyen újabb ajándékok kerülnek kiosztásra.
Túrát követően névre szóló oklevelet kap, melyen szerepel a teljesítés éve, a teljesített táv és a szintidő.

Célba érést követően mindenki jelvényt kap annak megfelelően az ADOTT TÁVOT HÁNYADIK alkalommal teljesítette. Kérjük a résztvevők nézzék meg előre a vitézlős adatbázisban melyik évben mely távokat teljesítették, hogy a célban minél gyorsabban tudják a megfelelő jelvényt megkapni.

Egyéni díjak

Távonként és nemenként az első helyezetteket, valamint távonként a 13. befutót díjazzuk (távonként 3 díj).
A túrán résztvevő legfiatalabb legidősebb 1-1 résztvevőt külön díjazzuk.
Fotópályázat, videó pályázat, túraleírás pályázat, facebook poszt és jelmezes pályázat is meghirdetésre kerül.

A díjazottak 2022. május 31. éjfélig felkerülnek a weboldalra. A díjakat mindenki a helyszínen személyesen veheti át vagy az október 1-én megrendezésre kerülő Szendrő körül gyalogszerrel elnevezésű rendezvényen.

Csoportos díjazás

Szakosztályunk és a Vitézlő egyik legfőbb célja, hogy közösségi szinten is minél több résztvevő érdeklődését keltse fel a természetjárás, környezeti értékeink megismerése iránt. Ezért vándorserleg mozgalmat indítottunk különböző kategóriákban.

Szakosztályunk 4 kategóriában hirdet versenyt

általános iskolák – hagyományos
középiskolák – hagyományos
felsőoktatási intézmények – hagyományos
túraszakosztályok/egyesületek – hagyományos

A vándorserleg odaítélésének szabályai:

A választott távtól független.

A valamelyik kategóriában nevezett intézmény összes tanulói/tagi létszámához viszonyítjuk az adott intézmény színeiben a túrán induló résztvevők létszámát (a minél nagyobb arányszám a cél).

Amennyiben ez az arányszám nem teljesen értékelhető (mert pl.: túl nagy nagyságrendbeli különbség van a nevezett intézmények összlétszámai között), ebben az esetben a túrát sikeresen teljesítő résztvevők létszámát is alapul vesszük.

(A vándorserleg igazságos odaítélése érdekében a két szabály közül valamelyik alkalmazásának elsőségét értelemszerűen a nevezett intézmények is meghatározzák.)

A vándorserleg, mint díj:

A serleg küldetését tekintve Szakosztályunk elismerése azon intézmények felé, akik fáradságot nem kímélve egy nagyobb csapattal neveznek évről évre a Vitézlő túráira, ezáltal emelve színvonalát és jó hangulatát.

A serleg – nevéből adódóan – egy évig az adott intézmény tulajdonában marad, majd a következő Vitézlő előtti napon visszaadásra kerül a szervezőknek.

A serleg újbóli elnyerésére a fenti szabályok értelmében egy év múlva újra lehetősége van bármelyik nevezett intézménynek.

A serleg tulajdonjogát megvédő intézmény külön jutalmat kap.

A díjazottak 2022. május 31. éjfélig felkerülnek a weboldalra. A díjakat mindenki a helyszínen személyesen veheti át vagy az október 1-én megrendezésre kerülő Szendrő körül gyalogszerrel elnevezésű rendezvényen.

Fotópályázat

A fényképezőgépet se hagyjátok otthon!

Várjuk a túra során készült legszebb, legviccesebb fényképeket. Milyen szemmel látjátok ti a túrát? Milyen érdekes, apró momentumokat vesztek észre, amit szeretnétek másokkal is megosztani. A beküldött fényképek közül a legjobbakat megjelenítjük a honlapunkon, a szervezőcsapat által 2 legjobbnak ítélt fotó készítőjét pedig értékes jutalomban részesítjük.

(Várjuk címmel ellátott fényképeiteket)

Leíráspályázat

Krónikások kerestetnek!

Eltévedtetek a túra során?
Már a rajtból is egy kutya kergetett ki?
Még soha nem fáradtatok el ennyire?
Új barátokra tettetek szert?
Vagy egyszerűen csak jól éreztétek magatokat, és ezt szeretnétek elmondani másoknak?

Küldjetek be legalább 1 oldal terjedelmű élménybeszámolót / útleírást a XV. Vitézlőről! A szervezőcsapat által 2 legjobbnak ítélt beszámoló írója értékes jutalmat kap.

Közösségi oldal pályázat

Új pályázat

A túra előtt, alatt, után a legjobb bejegyzést postot beküldő értékes jutalmat kap.
Lényeg, hogy a bejegyzés/post készítője a posztját ossza meg a Szendrői Természetjárók facebook, vagy Instagram oldalán.

Egy díjat osztunk a legjobb facebook posztnak.
Egy díjat adunk a legjobb Instagram bejegyzésnek.

A pályázatok beküldési határideje: 2022. május 31.
Beküldési cím: info@szendroitura.hu

A díjazottak neve június 19-én, a honlapon olvasható!
Díjak átvétele: 2022. október 1-én a Szendrő Körül Gyalogszerrel túrán

(Szerzői jogok: a pályázatok beküldői lemondanak a beküldött fotóikkal, videóikkal, írásukkal kapcsolatban minden jogukról, az anyagok készítői felajánlják, hogy a beküldött anyagokat a túra szervezői felhasználhatják.)

Támogatók

Kárpátok gyümölcse
Kockás túró rudi
Aktív Magyarország
Szendrő Város Önkormányzata

Együttműködő partnerek

Cartographia
Ötpróbamozgalom
SZEOSZ
Aggteleki Nemzeti Park
Tanulj Tesó Alapítvány
Edelényi Futók Egyesülete
Várbarátok Egyesülete
Együtt a Felvidékért Egyesület
Szendrő Jövőjéért Egyesület
Szádvárért Baráti kör

Kapcsolat

Központi email cím: info@szendroitura.hu
Honlap: szendroitura.hu

Főszervező: ifj. Antal Ferenc
E-mail: ifj.antal@gmail.com
Telefon: 20/521-0536

Útvonallal kapcsolatos információk: Antal Ferenc
E-mail: affia@freemail.hu
Telefon: 20/803-5316

Regisztráció, informatikai segítségnyújtás: Bári Ernő
E-mail: erneszto80@gmail.com

Kenuzás, információk: Ipacs László
Telefon: 70/342-2300

Szállás, étkezés, kerékpár és hajó bérléssel kapcsolatos információk: Antalné Fóris Irma
E-mail: antalneforisirma@freemail.hu
Telefon: 70/374-0775

Parkolás

Autóval érkezők a főtérről érkezve biztonsági őrök/rendőrök segítségével fognak tudni a Strand réten ingyenesen parkolni. A parkolást fogják segíteni. Kérünk mindenkit lehetőség szerint az arra a Strand réten kijelölt parkolót használja ne a városban a köztereket. Az iskola területére autóval behajtani NEM lehetséges.

A szervezők zöld mókus logóval ellátott pólóban lesznek. Kérdezzenek tőlük bátran!

Regisztráció menete

Kedves túrázók pár praktikus tanács a minél kevesebb adminisztrációs és fölösleges sorban állások elkerülése érdekében! Másként, egy – két jó tipp a gyors rajtoláshoz és célba érkezéshez!

Az iskola épületét, ahol a rajt-, és célállomás lesz, a nagy kétszárnyú bejárati kapun érdemes megközelíteni. Az épület főbejáratán keresztül lehet bejutni az aulába.

Az indulás előtt két dolgot kell elvégezni: regisztrálni és elrajtolni.

Regisztrálás

Megkapja/megveszi mindenki az útvonalvezető füzetet (itinert) és benne a regisztrációs papírját, majd kitölti/aláírja.

A regisztrációs papírt:

 • megkapja aki előre regisztrált és fizetett is
 • megveszi aki előre nem fizetett
 • aláírja aki előre regisztrált
 • kitölti aki előre nem regisztrált

Rajtolás

Szervezők az itinerről leválasztják a regisztrációs lapot. Az itinerre ráírják a rajtidőt és elindítják a túrázót.

A regisztrálás különböző tantermekben történik a 15 km táv az aulában, a térképen látszik, mely táv melyik teremben. A termek bejáratához ki lesz írva, mely távokra lehet regisztrálni az adott teremben.

Az egyes termekben 2 különböző sor lesz. Az egyik sor az előzetesen regisztráltak sora, a másik sor az előre nem regisztráltak sora. Ha valaki előzetesen más távra regisztrált, mint amin el szeretne indulni, akkor a nem előregisztrált sorba kell állni. pl.: előzetesen 35 km-re regisztráltam, de 50 km-es távon szeretnék indulni, akkor is a NEM előregisztrált sorba kell állni. Egy túrázó mások regisztrációs lapját is kiválthatja. Nem feltétlen kell mindenkinek sorban állni. :-)

A regisztrációt követően az aulában lesz lehetőség a regisztrációs papírt aláírni/kitölteni. Rajtolni csak hiánytalanul kitöltött, aláírt regisztrációs lap rajtnál történő leadásával lehetséges.

Rajt a gyalogos távoknak az iskolaépület utcafront felőli bejáratánál lesz. A futó és kerékpárosoknak a főbejárat mellől, kint az iskola épületén kívül. Rajtoltatásnál minden résztvevő karszalagot kap.

Futóknak tömegrajtok lesznek előre meghirdetett időpontokban, de egyénileg is lehet indulni.

Az ellenőrző pontokon, a frissítéseknél és a célban, a kapun történő beérkezéskor a karszalagot ellenőrzik a szervezők.

Menet közben figyeljünk egymásra a gyorsabban haladókat engedjük előre.

Célba érkezésnél mindenkit ott érkeztetnek a szervezők, ahol elrajtolt. A gyalogos távok a iskolaépület utcafront felőli bejáratánál, futó és kerékpáros távoknál a főbejáratnál az iskola udvaron. A célba érkezést követően mindenki a regisztráció helyszínén veheti át az oklevelét és a kitűzőjét, valamint a tombolaszelvényét.

Vendéglátás az iskola aulájában. Tombolahúzás és eredményhirdetések előre meghirdetett időpontokban szintén az aulában.

Pár praktikus tanács még

 • Mosdók nem csak a földszinten, hanem az emeleten is vannak. Érdemes azokat is igénybe venni.
 • Öltözési és zuhanyzási lehetőség is van. Az iskola másik épületében, kérdezze bátran a szervezőktől merre találja.
 • Ruhatár ingyenes, érdemes kihasználni, nem kell minden csomagot magukkal vinni!
 • A meleg étkeztetés az iskolán belül egy tanteremben fog történni. Az étkezési jegyek megvásárlását a regisztráció folyamán lehet megtenni. A szervezők segítenek megtalálni az étkezési helyszínt.
 • Tornateremben van lehetőség saját felszereléssel alvásra.
 • A szállás kártyát a regisztrációnál lehet megvenni. Ott segítenek a szállást is megtalálni a szervezők.