SZENDRŐI TERMÉSZETJÁRÓ SZAKOSZTÁLY

XVII. Vitézlő túra 2024

Közhírré tétetik!

A hagyományoknak megfelelően benépesülnek a Szendrő környéki dombok egy tavaszi hétvégén, mikor a mozogni vágyók az ébredező természetbe teszik próbára magukat a Vitézlőn.

A rendezvény immár 17. alkalommal kerül megrendezésre Szendrői Természetjáró Szakosztály szervezésében. Idén is a megszokott jó hangulattal, sok vidámsággal és újításokkal várunk mindenkit az eseményre!

Túra információk

Időpont:
2024. május 11. szombat

Rajt-cél helyszíne:
Apáczai Csere János Általános Iskola (Szendrő, Petőfi tér 1-3.)

Előregisztráció:
2024. március 1-től nyílik meg az előzetes regisztrációs lehetőség!
Előnevezési határidő: 2024. május 8. szerda 17.00

Gyalogos és futó távok:
Ugyanazon útvonalon haladnak.
A távok hosszúsága: 5, 10, 15, 25, 35, 50, 60 km.
A 10, 15, 25 km távokon kétféle útvonalból is választhatnak az induló Vitézek!

Kerékpáros távok:
25, 50 és 100 km hosszúságúak országúton haladnak az útvonalak!

Túrakenus táv:
10 km a Rakacai-víztározón.

Kombinált táv:
22 km gyaloglást és 2 km kenuzást jelent a festői szépségű Rakaca-tavon.

Görkorcsolyás távok:
5, 10, 20 km távok egy aszfaltos körpályán Szendrő belterületén.

Kiegészítő rendezvények

VITÉZLŐ TÚRA 2024 TÁVOK

VITÉZLŐ+ (VASÁRNAP)

Indulj el a VITÉZLŐN, elnyűtt testből VITÉZ LŐN!

Nevezési díj és kedvezmények

Táv Alapdíj Táv Alapdíj
5 km 2500 Ft. 10 km kenus 3500 Ft.
10 km A és B 2500 Ft. 25 km kerékpár 3000 Ft.
15 km A és B 2500 Ft. 50 km kerékpár 4500 Ft.
25 km A és B 3000 Ft. 100 km kerékpár 5000 Ft.
25 km kombinált 4000 Ft. 5 km görkorcsolya 2500 Ft.
35 km 3000 Ft. 10 km görkorcsolya 2500 Ft.
50 km 3500 Ft. 20 km görkorcsolya 3000 Ft.
60 km 3500 Ft. Kincskereső 1500 Ft.

Minden távra külön regisztráció szükséges.
Amennyiben több távon szeretne indulni vegye fel a szervezőkkel a kapcsolatot az info@szendroitura.hu email címen, hogy egyedileg segítsenek a különböző távok sorrendjének kialakításában.

Kedvezmény mértéke 500 Ft,

  • aki előzetesen regisztrált a weboldalunkon keresztül és a nevezési díj ellenértéke május 9-ig megérkezett a Szendrő Városi Sport és Szabadidő Klub Egyesület MBH Bank-nál vezetett 55600112-10009921–00000000 számlájára, a közlemény rovatban a nevező nevével és választott távjával.

Az előnevezésre befizetett nevezési díjat nem áll módunkban visszafizetni a magas banki költségek miatt. Amennyiben az előnevező nem tud részt venni a túrán a nevezési díja a 2024. szeptember 28-án megrendezésre kerülő Szendrő körül gyalogszerrel túrán felhasználható, vagy más túrázónak átruházható. A nevezési díj átadását az esemény előtt emailben szükséges jelezni, hogy kinek a nevezési díját kire kívánnak átadni.

Kedvezmény mértéke 500 Ft, amennyiben az alábbiak közül bármelyik érvényes rá:

  • ÖTPRÓBÁZÓ – ötpróba azonosítóját a előregisztrációkor megadja, illetve helyszíni nevezés esetén helyszínen a regisztrációs lapjára felírja.
  • TEKA kártyával rendelkezik – azonosítóját az előregisztrációkor megadja, illetve helyszíni nevezés esetén helyszínen a regisztrációs lapjára felírja.

Egységesen 1000 Ft regisztrációs díj fizetendő: 6 évét be nem töltött gyermek, 70 évet betöltött felnőtt, az életkort hivatalos dokumentummal igazolni szükséges (személyi igazolvány, stb).

Példák nevezési díj kiszámítására:

  • 15 km A távon nevez a túrázó. Nem előregisztrált és nincs kedvezményre jogosultsága 2500 ft.
  • 15 km A távon nevez a túrázó. A helyszínen nevez és Ötpróbázó a kódját megadja. 500 ft kedvezményt kap 2000 ft fizetendő.
  • 15 km A távon nevez a túrázó. Előnevezett a nevezési díját átutalta határidőben. Más kedvezményre nem jogosult. 500 ft kedvezményt kap 2000 ft fizetendő.
  • 15 km A távon nevez a túrázó. Előnevezett a nevezési díját átutalta határidőben. Ötpróbázó a kódját megadja. 500 ft kedvezményt kap 2000 ft fizetendő.

Csoportos kedvezmények:

Közoktatásban részesülő iskolai csoportok (legalább 10 fő) számára kedvezményes csoportos nevezési lehetőséget biztosít, mely esetben a kedvezmény mértéke 50% a teljes árú nevezési díjból.
Előzetes jelentkezés szükséges az oktatási intézmény megnevezésével és az intézményből a kapcsolattartó adatainak megírásával az info@szendroitura.hu email címre.
Jelentkezési határidő: 2024. május 4.

Családok számára kedvezményes nevezési lehetőséget biztosít, mely során 2 felnőtt nevezési díjának megfelelő összegért további 2 vagy 3 gyermeke részt vehet a rendezvény megadott versenyszámában.
Előzetes jelentkezés szükséges a család 18 év fölötti kapcsolattartó tagjának adatainak és a családban résztvevő személyek nevének megírásával az info@szendroitura.hu email címre.
Jelentkezési határidő: 2024. május 4.

Bármilyen nem közoktatásban részt vevő csoport, túraszervezet, munkahelyi csoport esetében kedvezményt tudunk amennyiben a csoport létszáma minimum 20 fő és az info@szendroitura.hu email címre előzetesen a csoport kapcsolattartója jelentkezik.
Jelentkezési határidő: 2024. május 4.

Előzetes nevezés/jelentkezés

2024. március 1-től nyílik meg az előzetes regisztrációs lehetőség!
Előnevezési határidő: 2024. május 8. szerda 17.00

Előregisztráció jelentősége:

A túrázó számára a túra napján egyszerűbb, gyorsabb rajtolás, 500 Ft kedvezmény, a szakosztály számára minden kedves előregisztráló túrázó a túra sikeresebb lebonyolítását segíti elő, ezért külön köszönjük. Természetesen az a kedves túrázó aki nem előregisztrált a weboldalon, a helyszínen regisztrálhat illetve nevezhet a túrán.

A rajtnál természetesen van lehetőség az indulási távot módosítani, ezt azonban mindenképpen jelezni kell a szervezőknek a helyszínen a regisztrációs lapon és szóban is!

A Kombinált táv esetén valamint a kenuzási lehetőségét csak az előzetes regisztráltaknak tudjuk az indulását teljes mértékben biztosítani a szűkös kapacitások miatt.

Az étkezési lehetőséget is csak a regisztráltak számára tudjuk teljes mértékben biztosítani a főzési kapacitások előzetes tervezése miatt.

Túramozgalmak

Ötpróba eseménysorozat része a Vitézlő!
Az esemény hivatalos honlapja: https://otprobaparizsba.hu/

A túra egyes állomáspontjai a Bebek Portya jelvényszerző túramozgalom részét képezik.
Bebek Portyáról részletesebben: https://szendroitura.hu/bebek-portya/

A túra a Cartographia Kupa sorozat része!
Részletek: https://cartographiakupa.hu/

Díjazás

Minden teljesítő oklevelet, kitűzőt, kap a túra végén. Az esemény értékelő lapját kitöltőket tombolaszelvényben részesítjük. Az egyes ellenőrző pontokon meglepetések. A túrát követően vendéglátás és a túra során az ellátást a mindenkor érvényes járványügyi szabályok szerint tudjuk biztosítani.

Legjobb, legszerencsésebb egyéni és csoportos indulók külön díjakat kapnak. Pályázatokon is részt vehetnek a túrán indulók, melyeken további nyeremények zsebelhetők be.

A rendezvényen részt vevők ingyenesen regisztrálhatnak Ötpróbázónak. Az Ötpróbázóknál a regisztrációs díj 1000 ft lenne, de aki 2023-ben részt vesz az esemény bármelyik távján a helyszínen ingyenes regisztrációra van lehetősége a kitelepülő Ötpróba stábtagoknál.

Megjegyzés az összes távhoz

Térkép: Gömör – Tornai Karszt és Cserehát turista atlasz (Javasolt a 2015-ös kiadás)

A túraútvonalak változás jogát fenntartjuk az esetleges előre nem látható külső körülmények változása miatt. Az esetleges változásokról a weboldalon mindenképpen értesítünk mindenkit.

A rajt megközelítése: a vonattal érkezők Szendrő – Felső, a busszal érkezők Szendrő Fő tér megállóhelyeknél szálljanak le. A városban szervezők és útbaigazító táblák segítenek megtalálni a rajthelyet. Rajt és a cél helyszíne minden esetben a Szendrő Petőfi tér 1. Apáczai Csere János Általános Iskola a szendrői Római Katolikus Templom mellett.

Útvonalak GPS koordinátái előre letölthetők a weboldalról.

Hozd magaddal kedvenced!

A RENO jóvoltából minden regisztrált kutya RENO snacket kap jutalmul az oklevél és a kitűző mellé! A háziállatokért minden esetben az állat gazdája vállalja a felelősséget. Amennyiben a túrán a nevezése megtörténik, akkor szerepel az adatbázisban jogosult oklevélre, és jelvényre.

Kutyák regisztrációs díja egységesen 1000 ft

Szállás

Többféle szálláslehetőséget tudunk biztosítani a túrát megelőző (péntek) és a túrát követő (szombat) éjszakára egyaránt.

Apartman házaknál, falusi turizmus szálláshelyein, melyek elérhetőségei a rendezvény előtti hónapokban folyamatosan bővül. Kérjük a szállásadóknál történő bejelentkezést időben tegyék meg a korlátozott kapacitás miatt.

Szállásokkal kapcsolatos bővebb információ:
Antalné Fóris Irma
antalneforisirma@gmail.com
06-70-374-0775

Étkezés

Babgulyás, túrós tészta, alma – 2500 Ft/fő